Home
Projekti
Download
O meni
Lang
HR EN

O meni

Osobne informacije

Cijenim privatnost i ne volim nepotrebno dijeliti informacije o sebi. Ne─çete me na─çi na Facebooku, Twitteru i sli─Źnim servisima.

Moje ime je Josip Deanovi─ç (Joseph na engleskom) i ┼żivim u Hrvatskoj.

Zanimaju me teme povezane s tehnologijom, znanosti, povijesti, filozofijom i sli─Źno. Nije me te┼íko navu─çi u raspravu povezanu s ovim temama.

Upoznao sam se s Unixom (IRIX) 1996. i bio sam jednostavno fasciniran tim sustavom. Nedugo nakon toga od dobrog prijatelja saznao sam za Linux, besplatan i slobodan operacijski sustav sli─Źan Unixu koji bi se trebao mo─çi instalirati na x86-kompatibilni PC. Posudio mi je svoj CD sa Slackware Linux instalacijom i to je nepovratno odredilo moju budu─çnost i karijeru.

Osim projektiranja IT sustava, bavljenja mre┼żom i sigurno┼í─çu, moji hobiji tako─Ĺer uklju─Źuju elektroniku, mehaniku i nekoliko individualnih sportova.

Ako me budete trebali kontaktirati mo┼żete to u─Źiniti slanjem maila na djosip@linuxpages.org


Professionalne aktivnosti

Sve od kad sam nau─Źio kako Unix/Linux i njihove razli─Źite varijante funkcioniraju, razvio sam strast za informatiku (Informacijske Tehnologije).

Od tada sam sakupio vrijedno iskustvo rade─çi u enterprise okru┼żenju na projektiranju ili odr┼żavanju razli─Źitih vrsta IT sustava sposobnih zadovoljiti potrebe vrlo posje─çenih web hosting sustava, sustava s potrebama za manipulacijom velikom koli─Źinom podataka i visokom dostupno┼í─çu poput razli─Źitih telekomunikacijskih firmi i banaka u Hrvatskoj i obli┼żnjim zemljama.

Ukratko, imam preko 20 godina iskustva u IT sektoru, ve─çinom u ulozi system arhitekta i povremeno zadacima vezanim uz sigurnost. Koristim nekoliko programskih i skriptnih jezika, nebrojene razli─Źite alate, servise i baze podataka. Zdrav razum i iskustvo su moji najkorisniji alati.

Usredoto─Źen sam na softverski dio infrastrukture velikih IT sustava, sigurnost i optimizaciju IT sustava te fizi─Źku sigurnost i elektroniku.
Preferiram provjerene, stabilne, ┼żilave i pouzdane sustae i servise.